19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

61 plodnih let mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA

Piše: L. K. F.

Na 61. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni bodo med 26. in 31. avgustom med drugim ponujali vrhunsko opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. Na sejem vabijo še z razstavami živali, s sejemskimi vrtovi, strokovnimi nasveti, pokušinami, z ekološkimi tržnicami, otroškim kotičkom in še marsičim.

S strokovnimi razstavami živali in predstavitvami na maneži bodo letos na že Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA predstavili najlepše rejske dosežke ter vabili s sonaravnimi praksami in praktičnimi nasveti v bujne sejemske vrtove. Obiskovalce in razstavljavce oz. sodelujoče bodo povezovali  s strokovnimi nasveti in stanovskimi srečanji ter nazdravili prijateljskemu druženju z odličnimi kmetijskimi pridelki, vini in jedmi iz Slovenije in sveta.

Sejem AGRA v Gornji Radgoni je praznik živilstva in kmetijstva. Letos bo potekal med 26. in 31. avgustom. (foto: AGRA)

Obiskovalce bodo navduševali številne zanimive predstavitve, nepozabna doživetja, ugodni nakupi in odlična kulinarika. Na sporedu bodo sobotno tekmovanje v plesanju polke, nedeljsko sekaško tekmovanje lastnikov gozdov in tekmovanje v vlečenju vrvi, najmlajši rejci bodo prikazali vodenje teličkov,  srečali se bodo starodobni traktorji Steyr, organizatorji so pripravili številna druga stanovska in prijateljska srečanja.

Vrstile se bodo pokušnje kmetijskih pridelkov, izdelkov kmetij, dobrot iz reje avtohtonih živali, odlične prehrane slovenskih in tujih proizvajalcev, nagrajenih izdelkov ocenjevanj kakovosti AGRA 2023 ter nagrajenih vin Vino Slovenija Gornja Radgona, tudi z vinsko kraljico Slovenije 2023. Poleg tega bo na voljo fotografiranje v 3D Art muzeju v hali D.

Vsak dan bodo privlačne predstavitve živali na maneži, v nedeljo in torek tudi prikaz športnega konjeništva ter v sredo drobnice in pastirskih psov.

Obiskovalci bodo lahko uživali in dobili strokovne nasvete v več bujnih sejemskih vrtovih. (foto: AGRA)

V vzorčnih nasadih so zagotovljeni strokovno vodenje in praktični nasveti.

Brbončice bo razvajala bogata gostinska ponudba. Predstavljene bodo tradicionalne rokodelske spretnosti.

Z Otroškim kotičkom v halah D1 in D2 bo poskrbljeno tudi za najmlajše, ki bodo poleg v vrtcih in na delavnicah lahko uživali še v Lunaparku in ob napihljivih igralih.

Raznoliko bo tudi dogajanje v hali D, kjer bodo vabili s sloganom Doživite podeželje; tam bo najboljše s podeželja mogoče kupiti na Ekološki tržnici ekoloških kmetij, na Agrini tržnici pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij ter na razstavnem prostoru Kmetijsko-gozdarske zbornice in Zadružne zveze Slovenije.

Na sejmu ne bo manjkala sodobna kmetijska mehanizacija, predstavili bodo tudi starodobne traktorje Steyr. (foto: AGRA)

Država partnerica sejma AGRA bo Indija, s skupinskimi razstavnimi prostori se bodo predstavile še Bolgarija, Črna gora, Severna Makedonija, Madžarska, avstrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal … Sejem AGRA je odlična platforma tudi za spodbujanje mednarodnega sodelovanja, izmenjavo idej in razvoj novih poslovnih priložnosti.

Več informacij je na voljo na https://www.sejem-agra.si/.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine