14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Znova smrt na morju – v nesreči čolna pred afriško obalo utonilo več migrantov

V brodolomu čolna pred obalo Melille, španske eksklave na severu Afrike, so v noči na sredo utonili štirje migranti, 16 jih še vedno pogrešajo, je po poročanju španske tiskovne agencije Europa Press sporočilo špansko notranje ministrstvo.

 

S čolna, ki se je ponoči prevrnil v Alboranskem morju približno 60 kilometrov severno od Melille, je španska morska reševalna služba nekaj pred polnočjo rešila 65 ljudi, med njimi šest žensk in tri majhne otroke. Pogrešane iščejo s helikopterjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Večina migrantov, ki so jih rešili, je zdaj v bolnišnicah v Melilli, stanje treh odraslih pa je “resno”, so sporočile oblasti.

Število migrantov, ki v Evropo prihajajo prek zahodnega Sredozemlja, se je v primerjavi z lanskim letom znatno zmanjšalo, poroča dpa. Po podatkih Mednarodne organizacije za migracije je v Španijo letos do 24. novembra prispelo 23.000 migrantov, kar je polovica toliko kot v enakem obdobju lani. Kot so sporočili iz te organizacije, je to mogoče pripisati boljšemu sodelovanju z Marokom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine