3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Znova ilegalni migranti sredi Ljubljane

Piše: C. R. 
 
V zadnjih 24 urah so policisti PU Ljubljana so med opravljanjem nalog  varovanja  državne  meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli devet tujcev  (drž. Afganistana, Sirije, Tunizije in  Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.
Policisti  PU Novo mesto pa so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Jesenice na Dolenjskem)  izsledili  in prijeli tri državljane Konga. Policijski postopki  s  tujci,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo, še niso zaključeni.
Policisti PU Koper pa poročajo o osebnem avtomobilu, ki je bil povsem natrpan z migranti. Včeraj popoldan  so  v  Kubedu  ustavili osebni avto Alfa Romeo karavan, švicarske registracije.  Poleg  voznika,  38-letnega  državljana  Hrvaške,  je bilo v vozilu  še  osem  državljanov  Sirije,  ki  so  prišli  v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.
Sicer pa so policisti  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 121 ilegalnih prehodov državne meje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine