18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Znane podrobnosti pobega kombija z ilegalnimi migranti, ki se je končal s smrtjo

Piše: C. R.

Pobeg vodiča migrantov s kombijem – obravnava kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja, nevarne vožnje in prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države.

V  nedeljo ob 20.10 so policisti na Kozini ustavljali kombinirano vozilo Peugeot Boxer ljubljanske registracije, ki na znake ni ustavljal, temveč je zapeljal na avtocesto proti Ljubljani. Na zelo kratki razdalji pred njim je peljal osebni avto Opel Astra. Osebni avto so policisti ustavili na izvozu za Senožeče medtem,  ko je voznik kombija pospešeno peljal naprej proti Ljubljani. Policisti so pričeli s sledenjem in ga na avtocesti skušali večkrat ustaviti z zmanjševanjem hitrosti, blokirali so tudi izvoze. Voznik je vseskozi vozil nevarno in z veliko hitrostjo tudi preko 180 km/h. Pri Brezovici je trčil v dve službeni vozili policije, kljub temu je z vožnjo nadaljeval do izvoza na Tržaško cesto. Pri tem je še večkrat trčil v službeni vozili, ki sta ga z upočasnjevanjem hitrosti želeli ustaviti. Zapeljal je z ljubljanske obvoznice in nadaljeval z vožnjo po Tržaški cesti proti centru Ljubljane. Med vožnjo je manevriral levo in desno in preprečeval policijskim vozilom, da bi ga prehiteli. V semaforiziranem križišču na koncu Tržaške ceste je trčil v vozilo občana, ki je stal pri rdeči luči na semaforju po trčenju pa je kombi odbilo v levo in je čelno trčil v drog semaforja. V trčenju je umrl 22-letni državljan Turčije, ki se je še s petimi državljani Turčije nahajal v tovornem delu vozila. Vsi potniki pa so bili v nesreči huje poškodovani vendar njihovo življenje ni ogroženo. Lažje je bil poškodovan tudi 18-letni voznik, državljan Kosova, s prebivališčem na območju Postojne, ki je vozil najeto kombinirano vozilo. Odrejen mu je bil strokovni pregled za droge, zdravila in alkohol. Po do sedaj znanih podatkih je vseh šest tujcev, državljanov Turčije, nezakonito prestopilo državno mejo. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče na katerem sta bila prisotna tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik. V osebnem avtomobilu za katerega policisti sumijo, da je bil predhodnica kombiniranega vozila so bili identificirani trije Postojnčani stari 18, 19 in 18 let. Vsem trem je bilo odrejeno pridržanje.

Vsi postopki še potekajo in zbirajo se obvestila glede dogajanja ponoči. Trenutno se obravnava več kaznivih dejanj in sicer nevarna vožnja, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. V sledenju kombija so sodelovali policisti Policijske uprave Koper, Uprave avtocestne policije, Specializirane enote za nadzor državne meje in Policijske uprave Ljubljana. Poškodovani sta bili dve vozili policije, policisti pa pri trčenjih niso bili poškodovani.
Vir: Policijska uprava Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine