11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Zmešnjava v Parizu: V predmestju živi skoraj 400.000 nezakonitih migrantov!

Novo francosko parlamentarno poročilo kaže, da bo število nezakonitih migrantov v predmestju Pariza kmalu doseglo številko 400.000, poroča Paris Vox.

Poročilo poslancev Françoisa Cornut-Gentilla in Rodrigua Kokouende pravi, da je Republika Francija odpovedala v predmestju Seine-Saint-Denis, severovzhodno od Pariza, saj tam v slabih pogojih živi od 150.000 do 400.000 nezakonitih migrantov. Raven revščine in nezaposlenosti je precej nad nacionalnim povprečjem. Francoski časopis Le Figaro pravi, da je situacija opisana kot »neverjetno poslabšanje socialnih, gospodarskih in varnostnih razmer« na tem območju.

Veliko število revnih in nezaposlenih nezakonitih migrantov povzroča tudi problematično vedenje, kot je trgovina z ljudmi in vse oblike kriminala.

Nezakoniti migranti danes predstavljajo petino prebivalstva Seine-Saint-Denisa in, kot pravi parlamentarno poročilo, ustvarjajo hude socialne napetosti in zelo obremenjujejo javne službe in ustvarijo socialne napetosti.

Potem, ko je bilo izpraznjeno migrantsko taborišče v Calais, se je veliko migrantov preselilo v Pariz, kamor še vedno prihaja po 500 migrantov na dan. Mnogi od njih prihajajo iz Italije, saj med državami ni mejnih kontrol.

Zadnje novice

Sorodne vsebine