-1.1 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Zastraševanje, nadlegovanje, grožnje – šibki argumenti, ki ponovno izpodbijajo dejstva o mejnem viharju na Poljskem

Piše: Kulturnimarksizem.si

Zaradi teh obtožb je bil videoposnetek Imada Karima prepovedan na YouTubu. Karim se je moral hitro odzvati na izbris in ga nekaj dni pozneje naložiti na druge platforme brez cenzure, kot so GETTR in druge.

Karimova reportaža je močan film, ki prikazuje resnico o “beguncih, ki iščejo zaščito” na poljsko-beloruski meji, in o prizadevanjih Poljske za zaščito evropske civilizacije in kulture. Gre za kulturno vojno, ki se vse bolj odvija znotraj Evrope, med višegrajskimi državami, predvsem Poljsko in Madžarsko, na eni strani ter EU, ki jo vodijo Nemci in ki se odpoveduje evropski identiteti, na drugi strani.

Imad Karim ni desničarski skrajnež, ki pridiga o sovraštvu, ampak mednarodno priznan televizijski novinar, režiser in avtor, ki je prejel več nagrad. Prav tako ni islamofobni ksenofob, ampak je politolog poznavalec islama iz lastnih izkušenj, saj se je v to vero rodil po naključju. Kot Libanonec, ki je leta 1977 pri 19 letih prišel študirat v Nemčijo iz Bejruta, dobro pozna islam, migracije in integracijo.

Vendar pa je samosvoj Evropejec realist, ki kritično gleda na nebrzdane množične migracije, ki jih je sprožila nemška kultura dobrodošlice, in na islamizacijo, zlasti politični islam.

Njegovo najnovejše delo, televizijska reportaža o premikih migrantov prek Belorusije in Poljske v obljubljeno deželo Nemčijo, z neprizanesljivo odkritostjo prikazuje resnične razloge za “beg” migrantov, ki jih tihotapci, spodbujeni in zavajani s strani nevladnih organizacij, poskušajo, včasih tudi nasilno, nezakonito doseči Nemčijo prek Poljske.

Ta odprtost, s katero je v svojem filmu razkril ozadje in ekonomske kalkulacije, ki stojijo za preseljevanjem ljudstev z Bližnjega vzhoda in Afrike v Evropo, se je zdaj Karimu maščevala in povzročila izbris njegovega videoposnetka z YouTuba.

Vendar za vsakogar, ki ima normalen um, njegovo poročilo ni niti ustrahovanje niti nadlegovanje, kaj šele grožnja, temveč realno poročilo o položaju “prosilcev za zaščito”.

Vsak bralec se lahko o tem prepriča v njegovem presunljivem VIDEU, ki ga je zdaj med drugim mogoče najti na GETTR (povezava > gettr.com/streaming/pkyh4t5497 ).

Imad Karim vidi svoje delo kot poklon Poljski, ki ne varuje le svojih zunanjih meja, temveč celotno Evropo. Predvsem pa Nemčija zaradi nenadzorovanega priseljevanja v državo blaginje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine