11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Zasegli ovce, namenjene za halal klanje med muslimanskim praznikom

Francoska policija je pred islamskim praznikom, med katerim muslimani žrtvujejo živali, v predmestju Pariza, ki je močno poseljeno z migranti, zasegla 32 ovac, najdenih v garaži neke picerije. Zasežene ovce so odpeljali v zavetišče za živali.

Po francoskih zakonih morajo biti živali zaklane v kontroliranem okolju v klavnici zaradi higiene pa tudi zato, da se prepreči krutost do živali.
To pa ni bila edina najdba skritih ovac, ki so jih nameravali zaklati med muslimanskim praznikom: pariška policija je na treh različnih naslovih v Clichy-sous-Bois in Montfermeilu našla še pet ovac.
Z obrednim klanjem živali imajo opravka tudi v Belgiji, kjer sta dve regiji prepovedali klanje živali, ne da bi jih prej omamili.
V Združenem kraljestvu se je Kraljeva družba proti mučenju živali zavzela proti halal klavskim praksam in zahtevala, da morajo biti vse živali pred klanjem omamljene. Kritizirala je tudi britansko vlado, ki je sprostila zakonodajo glede klanja živali in jo obtožila, da želi povečati prodajo britanskega mesa oziroma halal proizvodov v Saudsko Arabijo: »To je zelo slaba novica, saj živali brez omamljanja pred klanjem med le-tem zelo trpijo.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine