8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Zaradi tega Italijani in Avstrijci nadzirajo mejo z nami

Piše: Spletni časopis

Lanske rekordne številke migrantov, ki so mimo zakona večinoma iz Hrvaške vstopili v našo državo, naša oblast pa jim je potem, ker imamo takšno ureditev, pomagala, da so prečkali meje proti zahodnim sosedam, je vladi letos uspelo popraviti tudi aprila.

Še vsak mesec v letošnjem letu so bile številke višje kot lani. To je glavni razlog, da sosednji Avstrija in Italija vztrajata pri nadzoru meje z našo državo. Dramatično je število migrantov poskočilo takoj, ko je oblast prevzela levosredinska vlada, ki je napovedala politiko odprtih meja za migrante in podiranja ograj. To kaže grafika števila migrantov, ki so jih policisti popisali, ko so jim pomagali potovati čez našo državo zadnja štiri leta (s klikom lahko grafiko povečate):

 

 

 

Za vlado neprijetnih podatkov o mesečni rasti števila migrantov na policiji v času te vlade grafično več ne prikazujejo, grafiko zaradi tega pripravljam v Spletnem časopisu sam. Število migrantov, ki prečkajo državo, je verjetno še precej višje, najbolje organiziranih policija namreč ne opazi in evidentira. Veliko število tujcev, ki tako vstopajo v Evropsko unijo iz območij, ki so konfliktna, predstavlja tudi resno varnostno tveganje. Znano je, da deloma te migracije spodbuja tudi Moskva, da bi Evropo dodatno destabilizirala, zaradi česar so države na severu in vzhodu Evrope močno zaostrile nadzor na mejah z Rusijo in Belorusijo in zapirajo celo mejne prehode. V Slovenijo je po podatki policije prve štiri mesece prišlo mimo zakona največ državljanov Sirije, Afganistana in Maroka. Le iz Sirije je prve štiri mesece v državo vstopilo skoraj pet tisoč migrantov.

Skoraj vsi migranti napovedo, da bodo zahtevali azil, ker so jim naše nevladne organizacije, ki so povezane z vladnimi strankami na levi in jih vlada tudi financira, poučile, da v tem primeru ne bo vračanja na Hrvaško, da bodo na stroške države prepeljani v središče države, od koder bodo lahko svobodno odšli naprej proti Italiji in Avstriji. Postopka za pridobitev azila pa v resnici skoraj nihče ne sproži. To kaže, da so napovedi zahtev za azil zloraba luknjičave ureditve, ki je oblast ne popravi, ker ocenjuje, da je dobra.

Celotno poročilo policije za prve štiri mesece je takšno:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine