5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Zaradi kulturne obogatitve, ki jo je prinesla »zamenjava prebivalstva«, je župan francoske občine uvedel policijsko uro za nasilne mladoletnike

V francoski občini Puget-Théniers je župan zagovarjal nedavno uvedeno policijsko uro za mladoletnike, češ da je “sprememba prebivalstva” v občini povzročila večjo stopnjo prestopništva. Z enakim problemom migrantskih najstnikov pa se sicer ukvarja cela Evropa.

V poskusu, da bi zaustavili naraščajoče zločine, ki jih večinoma izvajajo arabski najstniški migranti, je Robert Velay, župan občine Puget-Théniers, predstavil nov občinski odlok, ki prepoveduje, da se v manjših vasicah mladoletni otroci brez spremstva od 22. ure pa vse do 6. ure zjutraj zadržujejo oziroma družijo na ulicah, poroča VoiceofEurope.

Arabska mladina že nekaj časa terorizira 2.000 prebivalcev vasi s prodajo mamil, nasiljem in povzročanjem hrupa. V izjavi, ki pojasnjuje odlok, je Velay navedel:

“Ta uredba je namenjena boju proti prestopništvu mladih, žandarji in mestna hiša so se pritoževali nad pritožbami. Neko noč smo bili ob bazenu stražarji in smo najstnike ujeli pri vlomu in vstopu. Ko smo jih pripeljali v žandarmerijo, so nam rekli, da ne morejo storiti ničesar, ker so mladoletniki.” Sprejeti je bilo treba odločitev, da se razmere umirijo, in žandarjem omogočiti posredovanje. 

“V vasicah se spreminja prebivalstvo, vedno več je družin v stiski in otrok, za katere starši ne skrbijo … Nekateri najstniki, stari od 13 do 15 let, pripeljejo prijatelje in prestopnike, potem pa hitijo na ulico za zabavo ob enih zjutraj … tako se ne bo moglo nadaljevati.” “Letošnje poletje je bilo obupno, poleg vročine je glasba vse noči odmevala po ulicah …  Ljudje delajo, moramo jih razumeti, kar smo želeli, je spoštovanje do drugih,” je dodal župan.

Enak problem po vsej Evropi
Letošnje poletje je bilo tudi v Nemčiji nemirno, saj so se nekdaj umirjeni bazeni spremenili v mesta groze in nasilja, potem ko so migrantski mladostniki terorizirali goste, spolno napadali mladoletnice in ustrahovali delavce. Tudi v Italiji so pustili grozljive pečate, med drugim so 70-letnega duhovnika iz Benetk napadli in mu grozili, ko se je soočil z njimi zaradi njihovega slabega vedenja, pa so postali do njega sovražni in skupina migrantskih mladostnikov se je brez problema spravila nanj.

Eva Poljanc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine