9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Zakaj policija ne vodi evidenc izdaje plačilnih nalogov ilegalnih migrantov, ki jih je bilo letos skupaj že za najmanj 1,7 milijona evrov, Slovence pa rubijo že za nekaj sto evrov?

Zaradi nedovoljenih vstopov v Slovenijo je policija samo letos ilegalnim migrantom izdala že več kot 6630 plačilnih nalogov. To pomeni prav toliko glob v višini 500 evrov, ki pa najverjetneje nikoli ne bodo poravnane, saj imamo zakonodajo, ki teh kazni od državljanov tretjih držav praktično ne more izterjati. Na omenjeno problematiko v najnovejšem pisnem poslanskem vprašanju opozarja tudi poslanka SDS Anja Bah Žibert. Ta vlado Marjana Šarca med drugim sprašuje, kakšne ukrepe pripravlja, da bi lahko policija v primeru ugotovitve nedovoljenega vstopa v Slovenijo dejansko oglobila osebo ter določila ukrepe za dejansko zavarovanje izvršitve globe.

 

Iz dneva v dan postaja očitneje, da so v Sloveniji pod vodstvom nesposobne vlade Marjana Šarca in še posebej notranjega ministra Boštjana Poklukarja razmere na področju migrantske krize popolnoma ušle izpod nadzora. Medtem ko slovenska država povprečnega državljana z visoko denarno kaznijo kaznuje že samo v primeru nudenja medsosedske pomoči ali pa ga rubi za nekaj 100 evrov, se namreč ilegalni migranti, ki na nedovoljen način prečkajo slovensko-hrvaško mejo, v večjem številu svobodno gibljejo po našem ozemlju. Vse to kljub temu, da jim je policija po poročanju spletnega portala eMaribor zaradi nedovoljenega vstopa v našo državo samo letos izdala že več kot 6630 plačilnih nalogov. To pomeni prav toliko glob v višini 500 evrov, ki pa najverjetneje nikoli ne bodo poravnane, saj imamo zakonodajo, ki teh kazni od državljanov tretjih držav praktično ne more izterjati.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine