17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Za tretjino več ilegalnih migracij na Primorskem v primerjavi z istim obdobjem lani – številke ilegalcev letijo v nebo!

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 6. maja 2019, od 7. ure do danes, 7. maja 2019, do 7. ure obravnavali 19 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 10 oseb so obravnavali policisti PP Piran (dobljeni na območju PP Koper), 7 oseb policisti PP Ilirska Bistrica in 2 osebi obravnavajo policisti PP Koper. Osebe bodo vrnjene hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Za mednarodno zaščito ni zaprosil nihče.

 

Policisti obravnavajo tudi 3 osebe (državljana Srbije in 2 državljana Pakistana) zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Skupaj so obravnavali trinajst Pakistancev, pet Indijcev ter državljana Srbije.

Letos so policisti na območju Policijske uprave Koper v prvih štirih mesecih zabeležili 795 nedovoljenih prehodov državne meje oziroma 28,4 odstotka več kot v istem obdobju lani, ko je bilo zabeleženih 619 nedovoljenih prehodov. Največ ilegalnih migrantov je državljanov Pakistana, sledijo državljani Afganistana, Alžirije, Turčije, Irana, Eritreje …

Do danes zjutraj so na našem območju obravnavali kar 55 kaznivih dejanj s področja ilegalnih migracij in identificirali 41 osumljencev. Skupaj je bilo 28 privedb osumljencev na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku OS Koper, ki je odredil 28 priporov.

Med 26. aprilom 2019 in 7. majem 2019 je bilo na območju PU Koper zaznanih skupno 10 kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po čl. 308 KZ), za katere je osumljenih 14 storilcev, poleg tega pa sta bili zaznani v okviru preiskovanja teh dejanj še kaznivi dejanji ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja.

Skupaj so ti storilci pretihotapili iz Hrvaške v Slovenijo 93 ilegalnih prebežnikov (državljanov Pakistana, Iraka, Afganistana, Bangladeša, Turčije, Irana in Alžirije). Večina teh dejanj (6) je bilo izvršenih na območju PP Ilirska Bistrica, 3 na območju PP Koper in 1 na območju PP Kozina.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine