4.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Za mejne policiste je bil vikend spet naporen – med migranti tokrat tudi nekaj otrok!

Policisti so na območju policijske uprave Novo mesto med vikendom prijeli 32 tujcev, za katere se je izkazalo, da so državno mejo prestopili nezakonito oziroma izven mejnih prehodov.

V petek opoldne so krški policisti na avtobusu na Senovem prijeli državljana Afganistana, za katerega se je izkazalo, da je v Slovenijo prišel nezakonito. Ker naj bi bil mladoleten, se je v delo vključil še center za socialno delo.

V soboto dopoldne so v akciji, v kateri so sodelovali policisti iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, prometni policisti in policisti – vodniki službenih psov, v kraju Dolšce prijeli deset tujcev. Bili naj bi iz Bangladeša, Pakistana in Indije. Zvečer so brežiški policisti v Ločah prijeli osem tujcev iz Irana in Afganistana, ki so mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili nezakonito izven mejnih prehodov.  Med njimi je bil tudi otrok in dva mladoletnika, šlo naj bi za tri družine.

V nedeljo zvečer so v bližini Rigonc v dveh dogodkih prijeli enajst tujcev, ki so mejo prestopili izven mejnih prehodov. V prvem primeru naj bi šlo za pet odraslih in štiri otroke iz Afganistana, v drugem pa za dva državljana Albanije.

Na železniški postaji v Dobovi so policisti ob pol šesti uri danes zjutraj (ponedeljek, 30.12.) prijeli dva tujca, domnevno državljana Libije, ki sta v Slovenijo prišla mimo mejnih prehodov. Postopek so prevzeli brežiški policisti. Postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni.

Policisti PP Ormož so 29. 12. 2019, okoli 11. ure v Središču ob Dravi, pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo prijeli dva državljana Alžirje. Tujca bosta po postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.                                                                       

Med  29.  12.  2019,  od  6.  ure  in 30. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane  izsledili  in prijeli  tujca (drž.  Maroka), ki sta nezakonito  prestopila državno mejo.  Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Do danes zjutraj do 6. ure pa so policisti PU Koper obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 10 oseb in policisti PP Koper 5 oseb. Deset je bilo Pakistancev, pet pa Afganistancev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine