12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Za izgrede pred tekmo ligo prvakov krivi migranti

Piše: Ivan Šokić

V soboto, 28. maja 2022 je na Stade de France v pariškem predmestju Saint-Denis potekal finale Lige prvakov v katerem sta se pomerila Liverpool in Real Madrid. Z 1:0 je zmagal Real Madrid, a pozornost javnosti so osrednji mediji obrnili na liverpoolske navijače, ki so jih obtožili vandalizma, spopadov s policijo in poskusov vstopa na stadion s ponarejenimi vstopnicami. Zdaj se kaže, da so za kaos in nerede pred stadionom bili odgovorni migranti, ki jih je poln Saint-Denis, navijači Liverpoola pa so bili žrtev le teh, roparjev in ostalih pripadnikov migrantske tolpe, ki se je brez kart uspela preriniti na stadion.

Po prizorih, ki so zaokrožili po spletu se številni sprašujejo, ali je v Parizu sploh mogoča varna organizacija olimpijskih iger, ki so načrtovane za leto 2024. Finalna tekma Lige prvakov, ki bi se morala odvijati v Sankt Peterburgu je bila prestavljena v Pariz, a tam so tolpe ilegalnih migrantov povzročile nerede, ki bodo zaznamovali prestižno nogometno tekmovanje.

 

Pripadniki migrantskih tolp so se namreč prikazali pred stadionom v velikem številu in povzročili izgrede zaradi katerih je morala posredovati francoska policija. Nič krivi so bili udarcev s pendreki vseeno deležni navijači Liverpoola, francoski policisti pa so še enkrat v zadnjih letih, da jim ni važno po komu mlatijo, dokler lahko mlatijo. Na spletu so se pojavili posnetiki Afričanov in Arabcev, ki pred stadionom napadajo moške, ženske, otroke in celo invalide. Med napadenimi je bil celo župan Liverpoola. Francoska policija se je odzvala z metanjem solzivca na angleške navijače.

Francoska vlada zdaj vztraja, da je bilo med angleškimi navijači 40 tisoč takih z lažnimi vstopnicami, a posnetki kažejo, da so se na stadion brez vstopnic želeli preriniti migranti in ne navijači. Na videih, ki krožijo po spletu je videti, da so isti uslužbenci, ki so preprečevali vstop navijačem s pravimi vstopnicami, ravno tako spuščali notri ljudi, ki so izgledali kot prebivalci soseske in so jih poznali ter očitno niso imeli vstopnic za tekmo.

Francoska policija je tisto noč aretirala nekaj ducatov ljudi. Samo 15 jih je bilo v pridržanju v ponedeljek, dovolj pa pove dejstvo, da niti eden od petnajsterice ni Britanec.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine