11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Vsesplošni kaos: Grki škropijo migrante s svinjskim urinom, slednji pa bežijo na minska polja

Razmere v Grčiji so se zaostrile, saj so Grki začeli vsesplošni upor proti migrantom. Slednji so se zato zatekli na minsko polje.

 

»Uporabljate poti, preko katerih dostopamo do svojih njih. Pazite se, nekateri deli gozdov so minirani, obala je zaprta in obstajajo stalno zaprte vojaške cone. Če vas grške patrulje zaustavijo, recite, da ste se izgubili.« Takšen nasvet so dobili migranti pri mestu Orestiade, pet kilometrov od reke Marice, ki je sicer meja med Grčijo in Turčijo. Na tistih delih obale je bilo pred migrantsko krizo dovoljeno kopanje in lovljenje rib. Zadnja leta pa nič več. Celo več: določena obmejna območja so zaradi zgodovinskih konfliktov s Turčijo minirana. Gre sicer za področje Trakije, kjer se nahaja kopenska meja med Grčijo in Turčijo, ki večinoma poteka po reki Marici (grško Euros). Slednja izvira v Bolgariji.

Kot poročajo nekateri mediji, je nekaj lokalnih grških kmetov uporabilo svinjske iztrebke prav zaradi zavedanja, da so svinje nečiste živali glede na nauk islama. Lokalne poti so samoiniciativno zaprli, možen je prehod le na minirana območja. To naj bi bil eden od ukrepov lokalnega prebivalstva proti prehodu migrantov čez mejo v notranjost Grčije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine