15.5 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Vse več virov pritrjuje, da se Sloveniji približuje nov val migrantov

Včeraj smo na našem portalu poročali o informacijah, da naj bi po navedbah policijskih virov na vstop v Slovenijo čakalo najmanj sedem tisoč migrantov (več o tem TUKAJ).

 

Danes pa smo dobili še potrditev vira iz Slovenske vojske, ki govori celo o deset tisoč migrantih. Čeprav gre bojda za zaupne podatke, naj bi nekateri pripadniki SV pozvali svojce, naj bodo zelo previdni, zmanjšajo gibanje zunaj stanovanja na minimum ter dosledno zaklepajo vrata stanovanj oz. hiš.

Za zdaj sicer ni nobenih uradnih podatkov o tem, da bi se število ilegalnih prehodov meje močno povečalo. Tudi mediji na Hrvaškem za zdaj ne pišejo o tem, da so opazili večje skupine migrantov. Od izrednih razmer na mejnem prehodu Maljevac med Hrvaško ter Bosno in Hercegovino je sicer minilo že mesec dni, pričakovati pa je, da se bo skušalo veliko migrantov, ki so se skušali prebiti iz Sarajeva v Bihać, pobegniti proti zahodu. Ker je meja med Hrvaško in Madžarsko za ilegalne prehode zaradi ograje zaprta, se bodo ob padcu temperatur migranti skušali prebiti v Slovenijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine