9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Vse več težav z nezakonitimi prehodi državne meje

V  petek,  26.  6. 2020, je policija obvestila o treh obravnavanih nedovoljenih prehodih  državne  meje.  Policisti so tistega  dne,  okoli  5.  ure  na  Mednarodnem  mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili tri skrite tujce in sicer dva  državljana  Sirije  in  enega  Iranca,  ki  so  želeli  na  tak  način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Voznik, 48-letni turški državljan je vse tri tujce skrival v kabini vozila, ki  ga  je  vozil.  Zaradi  utemeljenega  suma  storitve  kaznivega dejanja prepovedanega  prehajanja  meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) so mu policisti takrat odvzeli prostost in ga pridržali. Po zbranih  obvestilih  so  ga  s  kazensko  ovadbo  privedli  na zaslišanje k dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

Ostalim  prijetim  tujcem  so  policisti  zavrnili  vstop  v  državo in jih napotili nazaj na območje Hrvaške.

Čez državno mejo kjer ni prehoda

Včeraj  zjutraj  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica  v postopku državljana Hrvaške,  ki  je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so ga oglobili.

Prijeli Pakistanca

Včeraj  popoldan  so  policisti  na območju PP Podlehnik prijeli državljana Pakistana,  ki  je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.

Prijeli pet tujcev

Včeraj  popoldan  so policisti na območju PP Podlehnik prijeli 1 državljana Afganistana  in  4  državljane  Nepala,  ki  so  pred  tem  na  zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine