11.1 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Voznik Ukrajinec, tablice nemške, sopotniki pa iz Irana

Piše: C. R. 

Policisti so tudi tokrat zabeležili poskuse tihotapljenja migrantov. 

Okoli 14. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Italije prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Policisti PU Novo mesto so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Prilipe, Loče, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 32 državljanov Afganistana, 30 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije, 14 državljanov Turčije, devet državljanov Irana, sedem državljanov Pakistana, tri državljane Rusije, dva državljana Nepala in državljana Alžirije. Na območju PP Metlika (Drašiči) so prijeli 13 državljanov Sirije in državljana Turčije in na območju PP Črnomelj (Žuniči) dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Včeraj popoldan pa so policisti PU Ljubljana na Uncu ustavili kombi nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 6 tujcev (državljanov Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na Lomu pa so ustavili vozilo slovenskih oznak, v katerem je državljan Kosova prevažal 2 tujca (državljana Turčije), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Državljanoma Ukrajine in Kosova je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine