10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Voznik, ki je prevažal nezakonite migrante, je skočil iz avta in pobegnil v gozd

Piše: C. R.

V 24-tih urah so obravnavali 174 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo. Večina je prijetih v Posavju (Brežice, Rigonce, Dobova, Trnje, Podvinje, Obrežje, Nova vas pri Mokricah).

 

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so ob pol desetih dopoldne med Dobruško vasjo in Kronovim z modro lučjo in sireno ustavljali dva sumljiva polno naložena avtomobila hrvaških tablic. Voznik prvega avtomobila je v bližini Bele cerkve ustavil na odstavnem pasu, nato pa preskočil varovalno ograjo in zbežal v gozd (v avtu pa je ostalo devet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo). Operativno komunikacijski center novomeške policijske uprave je za iskanje dodatno angažiral še policiste iz Šentjerneja, Novega mesta, Trebnjega in vodnike službenih psov, prav tako pa o bežečem drugem vozilu obvestil ljubljanski operativno-komunikacijski center. V obsežni iskalni akciji je slabo uro po dogodku policist – vodnik službenega psa izsledil 27-letnega državljana Kosova, ki je vozil prvi avto. 27-letnika so vklenili in odpeljali v pridržanje.

Drugo vozilo so trebanjski policisti ustavljali na avtocesti, nakar je voznik med Trebnjem in Bičem sunkovito zapeljal na levi prometni pas, se ustavil in zbežal. Nekaj minut po sedmi zvečer so prometni policisti prijeli pri Velikem Gabru 22-letnega voznika, državljana Kosova, prijeli, ga vklenili in odpeljali v pridržanje. V avtu je vozil šest tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo (državljani Turčije).

Obe vozili so zasegli, oba voznika kazensko ovadili, postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Krški policisti so nekaj pred poldnevu na Libni opazili sumljivo vozilo hrvaških tablic, ki je bilo polno oseb. Ko so ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno, je voznik pospešil s hitrostjo vožnje, nato pa ustavil in zbežal v gozd. V vozilu je ostali šest tujcev, državljanov Turčije, ki so jih v postopek preveli brežiški policisti. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na kraj je bilo napoteno večje število policistov iz Krškega, Brežic, Šentjerneja, vodnikov službenih psov in državne specializirane enote za nadzor državne meje. Kljub intenzivnemu iskanju, pri katerem so območje pregledovali tudi z dronom, voznik oziroma osumljenec še ni bil izsleden. Aktivnosti na terenu še potekajo.

Pobegli osumljenec naj bi bil velik okoli 170 cm, čokate postave, kratko postrižen, oblečen v zeleno, olivno zeleno majico s kratkimi rokavi in v dolgih hlačah podobne barve.  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine