18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Voznik iz BiH prevažal sedem ilegalnih migrantov iz Maroka; Italijani so nam jih vrnili 20

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih oznak Bosne in Hercegovine.

Policisti so opravili mejno kontrolo  in  v  tovornem  delu  odkrili sedem državljanov Maroka, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v  Slovenijo.  Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke in Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli deset tujcev, ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Maroka in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni.

Migranti na območju Kapra

V zadnjih 24ih urah so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 4 ilegalne migrante (PP Ilirska Bistrica 3 x Pakistan, PP Koper 1 x Afganistan). Italijanski varnostni organi so nam vrnili 20 ilegalnih migrantov. Postopki še potekajo.

Peljali so se kar z vlakom

Danes,  ob 4.46 so policisti na vlaku v Ormožu prijeli 3 državljane Maroka, ki  so  nedovoljeno  vstopili  iz  Hrvaške v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine