17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Vojvodinski Madžari sporočajo: »Dovolj nam je migrantov v Srbiji, nehajte že s ciničnim humanizmom!«

Prisotnost migrantov in njihovo širjenje po ozemlju je stvarnost, ki jo ne moremo prezreti, niti skriti v cinični humanizem, je sporočil Istvan Pastor, predsednik skupščine Vojvodine in predsednik Zveze vojvodinskih Madžarov v intervjuju za RTV Pannon.

 

Kot je dejal, ni nobenih znakov, da bi se število migrantov začelo zmanjševati, migranti pa niso tisti, ki bi se sami odločali, kje bodo potovali, je spomnil Pastor in dejal, da imajo dobro logistično pomoč. Ob tem se nekateri znajdejo v brezizhodnem položaju, poskušajo brez uspeha prečkati državno mejo, nato pa postanejo agresivni do okolice, požigajo, se obnašajo, kot da so doma in da imajo samo oni prav. A brezpravje ne moremo pretvoriti v zakon, je dejal Pastor.

»O tem ne govorimo samo v medijih, pač pa tudi tam, kjer se sprejema odločitve, opozarjamo na težave, iščemo rešitve,« je dejal Pastor, ki je o tem govoril tudi na seji srbske skupščine, ob tem pa želel večjo prisotnost in pomoč policije. Izrazil je upanje, da bo Srbija bolj odločno branila južne meje in da bo policija prisotna tam, kjer se nahajajo migranti, saj se njihovo obnašanje ob prisotnosti policije spremeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine