4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Viri: Italija dovaža migrante nazaj v Slovenijo; tržaška kvestura zanika govorice

Piše: C. R.

Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 173 ilegalnih prehodov državne meje. O podrobnostih ne poročajo.

So nas pa viri z območja Movraža obvestili, da naj bi tam opazili precej avtobusov z italijanskimi registrskimi tablicami, ki prevažajo migrante. Domnevno naj bi Italija vračala migrante v Slovenijo.

Iz tržaške kvesture so sporočili, da migrantov ne vračajo nazaj v Slovenijo in da avtobusi niso bili povezani z migracijami.

Policisti  Pu Novo mesto pa so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Ribnica,  Brežice,  Jesenice,  Slovenska  vas,  Brezje pri Veliki Dolini,  Rigonce, Dobova) izsledili in prijeli 16 državljanov Pakistana, 13 državljanov  Bangladeša,  11  državljanov  Afganistana,  devet  državljanov Konga,  sedem  državljanov  Iraka, šest državljanov Indije, pet državljanov Rusije, tri državljane Maroka, dva državljana Nepala, državljana Gvineje in državljana   Kameruna.  Policijski  postopki  s  tujci,  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine