11.5 C
Ljubljana
nedelja, 29 maja, 2022

[Video] Začelo se je …: V Nemčiji dovolijo poroke z otroci!

Odločitev nemškega sodišča je odprla vrata porokam z otroki, ki je v skladu s šeriatskim pravom, hote ali nehote pa sodišča tako vzpostavljajo vzporedni islamski pravni sistem. Po spletu pa je prav v tem času zaokrožil posnetek oddaje, v kateri so novinarji obiskali sirskega migranta. Ta je nekvalificiran in brezposeln, v hiši, ki mu jo je priskrbela nemška občina, pa živi skupaj dvema ženama in petimi otroki, na prihod tretje žene iz Sirije pa še čaka. Stroške vsega tega so prisiljeni pokrivati davkoplačevalci!

Nemško zvezno sodišče, ki je najvišji organ za presojanje v civilnih in kazenskih zadevah v Nemčiji, je presodilo, da je novi zakon, ki prepoveduje otroške poroke, protiustaven, saj med vsemi porokami prepoveduje tudi poroke v skladu s šeriatskim pravom – sodišče vztraja, da naj se o legitimnosti porok z otroki presoja od primera do primera posebej, prav tako pa Nemčija priznava poroke z otroki, ki so se zgodile v tujini, npr. v Siriji.

“Nemčija po eni strani ne more nasprotovati otroškim porokam na mednarodni ravni, po drugi strani pa podpirati takšnih porok v Nemčiji. Interesi otrok v nobenem primeru ne smejo biti kompromitirani, tukaj je v igri zagotovljena zaščita otrok in mladoletnikov,” je zgroženo komentiral poslanec bavarskega deželnega zbora iz vrst Krščansko socialne unije (CSU) Winfried Bausback. Septembra 2016 je, kot so še zapisali pri Gatestone Institute, nemško notranje ministrstvo sicer razkrilo, da je v Nemčiji živelo kar 1475 poročenih otrok, od njih pa jih je bilo kar 361 mlajših od 14 let.

Poglejte, kakšno udobno življenje nemški davkoplačevalci financirajo nekvalificiranemu Sircu, ki čaka na prihod tretje žene iz Sirije!
Čeprav je poligamija v Nemčiji nelegalna, smo danes priča popolnoma tujemu načinu družinskega življenja. Po spletu je zaokrožil tudi videoposnetek, ki prikazuje normalen dan sirske begunske družine. Ahmad živi s svojima dvema ženama in šestimi otroki v majhni hiši v okrožju Pinneberg blizu Hamburga, pred dvema letoma pa naj bi pobegnili pred vojno v svoji domovini. Potovali so prek Turčije in Grčije, da so prišli do Nemčije. Ahmad prizna, da si je vedno želel priti v Nemčijo in pojasni: “Tukaj dobimo podporo, dajejo nam socialne transferje in dali so nam to hišo.” Na vprašanje, koliko prejme od države, Ahmad ne zna odgovoriti, pove le, da je denar nakazan na njegov bančni račun in po tem, ko ga dvigne, ga zapravi. Njegova druga žena Lina je bila stara le 13 let, ko se je Ahmad z njo poročil, že pred tem pa se je nekvalificirani delavec poročil z Bartool, kar je popolnoma v skladu s šeriatskim pravom. Tretja žena je še vedno v Siriji, kako se razumejo, pa pojasni Ahmad sledeče: “Vera in bog nam pomagata, med nami ni ljubosumja. Ljubosumje ni dovoljeno. Poskrbim, da se ne kregamo zaradi nobenega razloga.”

Ahmadovi ženi (Foto: Twitter, posnetek zaslona)

Hišo, v kateri živijo, je priskrbela občina, zanjo pa plačuje urad za brezposelne. V hiši je pet spalnic, dve kopalnici in kuhinja. V celi hiši se nahaja le ena miza in dva stola, ki pa jih ne uporabljajo, saj družina pripada Beduinskemu plemenu, kar pomeni, da živijo na tradicionalen način. Ahmad je novinarjem na vprašanje, kako bodo živeli, ko bo prišla še tretja žena odgovoril, da bodo pač potrebovali večjo hišo.

Video https://www.youtube.com/watch?v=BORvuO60A08

J. Ž./Nova24TV

Sorodne vsebine