10.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

[Video] Za preselitev problematičnih migrantov v Nemčiji potrebovali kar 250 policistov

Okoli 250 policistov, skupaj s policisti v zaščitni opremi, vodniki policijskih psov in reševalnimi vozili, je bilo v petek poslanih v migrantski center v Donauwörthu. Številčna kolona, ki med prebivalci ni ostala neopažena, je bila po navedbah nemškega Die Welta aktivirana zato, ker je prišlo do selitve celotnega oddelka migrantov na račun nekaj zelo konfliktnih posameznikov.

Konkretneje gre za pet problematičnih migrantov, ki so se v zadnjih tednih zapletli v več konfliktov, zaradi česar so bili premeščeni v druge migrantske centre.

Pri nekaterih migrantih so med podrobno racijo v njihovih sobah odkrili nevarne predmete. Nič manj zaskrbljujoči pa niso bili izsledki večernega pregleda, ki je sledil jutranjemu.

Selitev  potekala z 20 policijskimi vozili

V petek okoli 19. ure je v migrantski center pripeljalo okoli 20 policijskih vozil z modrimi lučmi in sirenami, poroča Voice of Europe. Po navedbah policije zaradi odločnega pristopa in transparentnega pojasnila ni bilo potrebe po uporabi fizične sile. Sama preselitev naj bi bila nujna zato, da so družine dobile večje sobe in da v njihovi bližini ne bi bilo konfliktnih posameznikov.

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=uDhVonupxG4

N. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine