7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

[Video] Tri milijone evrov za prehrano 320 migrantov na Debelem rtiču – jedli bodo bolje od polovice Slovencev

Slovenska politika bolj kot za lastne državljane skrbi za ilegalne migrante, ki jih bodo nastanili kar v letovišče Debeli rtič. Država je samo za prehrano 320 migrantov namenila tri milijone evrov, skupno za vse migrante pa kar sedem milijonov evrov. Poleg tega pa je prehrano priredila izključno muslimanskemu jedilniku in tako ne sme vsebovati svinjine.

Vsak dan bolj lahko vidimo, kako slovenska politična levica lastnih državljanov in njihove varnosti ne jemlje resno. Še več, naravnost posmehuje se skrbem in težavam, s katerimi se soočajo navadni državljani. Denarja za republiške štipendije in otroške dodatke ne bo do konca leta, slovenski politiki pa so po poročanju vlogerke Barbare Horvat našli tri milijone evrov samo za prehrano 320 nelegalnih migrantov, ki jih bodo nastanili v letovišče Debeli rtič.

Ta številka postane še toliko bolj zanimiva, ko pogledamo, koliko denarja je vlada namenila slovenskim ribičem, ki so utrpeli finančno škodo zaradi nesposobnosti slovenske vlade pri reševanju arbitraže s Hrvaško. Ti so vsi skupaj dobili komaj 250 tisoč evrov.

Astronomska sredstva samo za prehrano migrantov
Horvatova je tudi predstavila zahteve razpisa. Tako so v razpisu zapisali: “Izvajalec mora pri izvajanju celodnevne oskrbe s prehrano upoštevati prehranske navade migrantov. Pri pripravi obrokov se ne sme uporabljati svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa.” (odebeljeni poudarek že v razpisu). Zmagovalec razpisa bo moral  tudi pospravljati za migranti, pomivati posodo, brisati mize in tla.

Migranti morajo imeti vsaj dva topla obroka na dan in več hladnih (suhih) obrokov. “Energijska vrednost mora ustrezati energijski vrednosti toplega obroka, v obroku ne sme uporabljati svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa“ (odebeljeni poudarek že v razpisu). “Sadje in zelenjava morata biti kakovostna, sveža, nepoškodovana, zdrava, brez gnilobe ali poškodb,” ob tem pa so v razpis dodali še koledarski seznam sadja in zelenjave, ki morata biti dostopna v določenem mesecu. “Ti ljudje bodo jedli veliko bolje, kot trenutno jem sama ali polovica slovenskega prebivalstva,” je privilegiranost migrantov v Sloveniji komentirala Horvatova.

Levičarjem bolj mar za migrante kot za lastne državljane
Ob tem je poudarila nespametnost slovenske vlade, ki se je odločila potencialno nevarne ilegalne migrante nastaniti v neposredno bližino otrok in oseb s posebnimi potrebami. Ne samo to, ti migranti bodo nastanjeni blizu plaže. Minimalna plača v letu 2018 znaša 638 evrov neto, v januarju je bilo v Sloveniji 88 tisoč brezposelnih. “Ljudje si ne morejo privoščiti, da bi imeli družino. Kako imamo iznenada toliko denarja, da lahko nastanimo ljudi na take luksuzne lokacije?” se sprašuje Horvatova. Za konec je pozvala vse ljudi, ki se jim migranti tako zelo smilijo, naj jih vzamejo k sebi domov.

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=wqUccljXU5c

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine