12.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

(VIDEO) Poglejte to – nigerijskemu migrantu v bavarskem mestu Donauwörth se je popolnoma utrgalo …

Nigerijskemu migrantu v bavarskem mestu Donauwörth se je v sredo zjutraj popolnoma utrgalo in pričel je s pravim razbijaškim pohodom. Ker je bila situacija prenevarna, da bi lahko posredoval varnostnik, je 19-letnik neovirano uničeval vozila in do sicer hitrega prihoda policije uspel povzročiti za 50 tisoč evrov škode. Takšnim izgredom smo v Evropi v zadnjem času priča vse pogosteje. Video si oglejte TUKAJ.

 

Tokrat je bilo migrantskemu izgredu, kakršnih je v Evropi vse več, priča nemško mesto Donauwörth. Tam je 19-letni nigerijski migrant v sredo zjutraj razbijal vsepovprek, pri tem pa mu je uspelo poškodovati 12 osebnih vozil, skupna škoda razbijaškega pohoda pa je ocenjena na 50 tisoč evrov. Ko je migranta aretirala policija, ni izdal razloga za svoj izpad, nato pa so ga odvedli na zdravniški pregled. V Donauwörthu je bil nastanjen do letošnjega aprila, od takrat pa je, kot navaja BR24, živel v Augsburgu.

Situacija je bila prenevarna, da bi varnostnik lahko posredoval
V preiskavi zdaj tamkajšnja policija ugotavlja, kdo vse je bil prisoten na prizorišču tega izgreda. Kot pojasnjujejo, je bila situacija prenevarna, da bi lahko posredoval varnostnik. Tolikšna škoda je lahko nastala v tako kratkem času, ker je bil migrant neoviran do sicer hitrega prihoda policistov.

Videoposnetek na družbenih omrežjih delili več tisočkrat
Po spletu kroži tudi videoposnetek izpada, ki je priložen članku, policija pa še ni uspela identificirati avtorja. Kot pojasnjuje augsburška kriminalistična policija, bi bili številni komentarji videoposnetka na družbenih omrežjih lahko koristni pri preiskavi, a ne bodo uporabni pred sodiščem. Videoposnetek bo morda uporaben za zavarovalnice, ki pa bodo lahko dokazno gradivo uporabljale le interno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine