Voznik v Savdski Arabiji je sredi ceste uspel posneti pretep petih žensk zadekanih v burke. Ena je ima s seboj tudi otroka, ki pa ga je brez ozira vrgla na tla, da bi še naprej sodelovala v pretepu.

Na videu, ki ga je posnel voznik v Savdski prestolnici Riad, se vidi pet žensk oblečenih v črne burke, ki so se spustile v silovit obračun med sabo. Ženska skrajno levo celo odvrže domnevamo, da njenega otroka na tla. Večkrat ga je tudi ponovno pobrala in nato spustila, saj njena nasprotnica nikakor ni odnehala.

Siloviti obračun do katerega je prišlo sredi belega dne ni presenetil mimoidočih. Vozniki avtomobilov so mirno peljali mimo skupine pretepajočih se žensk. Hitro pa se je po poročanju Daily Mail snemanja pretepa naveličal tudi avtor posnetka, ki je po nekaj manj kot minuti silovitega obračuna enostavno odpeljal dalje.

VIDEO si lahko ogledate TUKAJ!

Kaj je bil povod za pretep ostaja vprašanje. Komentatorji na spletu špekulirajo, da je morda šlo za prepir pri kateri od žena naj bi mož prespal v torek, ali pa eni ni bilo všeč, da ima druga isto obleko kot ona. Kar je najbolj zaskrbljujoče pa je brez dvoma ravno odnos do otroka, ki ga mati brezobzirno vleče, pobira s tal ter ga nato meče nazaj na razgret savdski asfalt. Izgleda, da so merila za dobro mater v Savdski Arabiji nekoliko drugačna od tistih, ki smo jih vajeni.

Ivan Šokić/Nova24TV