24.4 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

(VIDEO) Noro: Ilegalni migranti v Postojni izvajajo protest proti deportacijam, nekateri si celo režejo lastno telo!

V postojnskem centru za tujce poteka protest beguncev, ki so že več dni zaprti v centru za tujce in jim grozi verižno vračanje v Bosno in Hercegovino.

 

Ilegalni migranti nočejo nazaj na Hrvaško in v Bosno?

Begunci, ki bivajo pri nas seveda nelegalno, večinoma brez papirjev z napisi zahtevajo svobodo in pravico do prošnje za azil, nekateri so si protestno porezali telesa. Mogoče je v njihovi domovini tako, da če si porežeš telo lahko nekaj dosežeš, a pri nas morajo veljati zakoni za vse enako. Kot pravijo protestniki jih Slovenija  želi protipravno vrniti na Hrvaško, brez možnosti pritožbe. V Centru za tujce Postojni, naj bi medtem vladale nehumane razmere. Ljudje, ki so jih prijeli na meji, so zaprti v kontejnerje in nimajo najosnovnejše oskrbe, v skladiščnih prostorih naj bi bilo natrpanih več kot 180.

Policija naj bi po 14-dnevnem priporu v zasilnih kontejnerjih osebe vrnila hrvaški policiji (danes je bilo na ta način odstranjenih vsaj 8 oseb), spet drugim pa so napovedali, da bodo “v petek vrnjeni v Bosno”. Slovenska policija. Ilegalni migranti, ki so slovensko mejo prestopili ILEGALNO in so jih na poti ujeli napi policisti, morajo biti seveda vrnjeni v državo odkoder so prišli. Verjetno je tem migrantom slovenska država dala več, kot jim to dajejo ostale države, to pa nekaterim ni všeč.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine