13 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

(VIDEO) “Migranti napadajo policijo in nočejo izpolnjevati karantene zaradi kitajskega koronavirusa”

»Opozorilo o grožnji v Parizu, Franciji … Migranti napadajo policijo in nočejo izpolnjevati karantene zaradi kitajskega koronavirusa – tako kot v Nemčiji! Zmotno je misliti, da bodo ti posamezniki sploh upoštevali vsa pravila – Globalisti so to že vedeli,« je na Twitterju zapisala Amy Mek. 

V Franciji razmišljajo o podaljšanju obvezne samoizolacije in osamitve za zajezitev širjenja koronavirusa, kar naj bi trajalo 14 dni, saj se, kot se je izrazil notranji minister Christophe Castaner, nekateri idioti teh pravil ne držijo, hodijo okoli in izpostavljajo druge tveganju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predsednik Emmanuel Macron je s torkom odredil, da morajo prebivalci Francije ostati na svojih domovih, razen v nujnih primerih, kot je recimo obisk zdravnika. Lahko tudi peljejo na sprehod psa. Prepovedano pa je vsako druženje. V službo gredo lahko samo tisti, ki ne morejo delati od doma.

A prvi dnevi so pokazali, da se mnogi ne zavedajo pomena tega ukrepa. Po parkih je videti skupine družin, kako se sprehajajo v večjih družbah in se veselo družijo. Zato se krepijo pozivi, da bi bilo treba ukrepe še zaostriti.

Poleg tega mnogi ne spoštujejo priporočila, naj imajo do drugih ljudi vsaj meter razdalje. To se dogaja predvsem pred trgovinami z življenjskimi potrebščinami, kjer se nabirajo dolge vrste.

Notranji minister Castaner je dejal, da gre za “idiote”. “To so ljudje, ki podcenjujejo tveganje. So ljudje, ki mislijo, da so moderni heroji, ker se ne držijo pravil. V resnici pa so idioti,” je dejal za radio Europe 1.

DeVodja francoske agencije za javno zdravje Genevieve Chene je ocenila, da bodo potrebni od dva do štirje tedni tovrstne izolacije, da bi se lahko ocenilo, ali se je širjenje virusa omejilo v zadostni meri. Če še ne bo pravega rezultata, bodo izolacijo podaljšali, je napovedala. Veliko pa bo odvisno predvsem od tega, kako bodo ljudje spoštovali te ukrepe, je dodala Chenova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine