23.9 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

(VIDEO) Mati 3-letnega otroka: V javnem vrtcu samo dva od 25 otrok govorita jezik staroselcev! Je to integracija priseljencev? Ne, to je genocid domačinov!

V videu s skoraj 2 milijonov ogledov, se mati triletnega fantka pritožuje, da se njen sin ne more družiti z drugimi otroki v javnih vrtcih, saj le dva od 25-ih govorita nemško.

Sporočilo iz videoposnetka, posnetim 15. avgusta na Facebooku, je mati Leen Kroetsch namenila nemškim politikom, katere obsoja, da njihova pokvarjena politika priseljevanja sili njenega 3-letnika, ki nima priseljenskega porekla, da se prilagodi tujemu okolju v dnevnem centru.

Kroetscheva trdi, da sta v sinovi skupini, kjer je 25 otrok, le dva brez priseljenskega porekla ter tekoče govorita nemško, medtem ko drugih 23 ne razumejo nemškega jezika. Hkrati pa, ti drugi otroci, po besedah ​​Kroetscheve, lahko komunicirajo med seboj v maternem jeziku, česar njen sin očitno ne.

»Moj sin se mora prilagoditi drugim otrokom. To ni integracija, dragi politiki, integracija je nekoliko drugačna«, pravi Kroetscheva.

Ženska je tudi izrazila ogorčenje, ker je morala najti pravico na sodišču, da svojega sina pošlje v center za varstvo otrok, kar je skoraj stalo službe, ki ji je vir preživetja.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine