21.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

(VIDEO) Ilegalne migracije: Takole se tihotapijo proti Sloveniji

Po Facebooku je zakrožil posnetek dveh ilegalnih migrantov, ki se skupšajo v podvozju tovornjaka pretihotapiti v Slovenijo oziroma skozi Slovenijo.

Snemalec posnetka ju kliče ven, češ da gre samo do Cazina. Več si oglejte na POVEZAVI do VIDEA z naslovom Prvi znanilci pomladi

 Pod posnetkom pa se je razplamtela debata o migrantih. Neka ženska je je zapisala:

“Ni jim enostavno, vendar ne spoštujejo ničesar tam, kamor pridejo. Kolegici so že tretjič vdrli v staro hišo njenih staršev, dvakrat je to nekako prenesla, ker je našla med odpadki tudi otroške plenice,vzeli so tudi oblačila njenih malih vnukov, to ji ni bil problem. Toda ko so vdrli tretjič, so dobesedno uničili vso hišo. V hiši je bilo vse razdrto, razbito. Potrbo so opravljali po celotni hiši in steklenice, napol napolnjene z urinom, in odšli po vsej hiši. Razbili so pohištvo in omaro, ki so jo pokurili na sredi prostora.Miza je bila krvava , okoli nje ostanki psa, kosti, lobanja, ki so ga očitno pojedli. Vse so pustili tako. Pravi, da jo ima, da bi hišo kar zažgala. Pokazala mi je fotografije, veste. Grozno. Policija je nekaj zapisala, ne da bi slikala hišo, ničesar jim ne morejo. Toliko o njih.”

Ko jih je nekdo poočital nekaj podobnega kot, da češ, da bežijo iz slabih razmer, je svoj zapis še bolj argumentirala z besedami:

“Nihče ni bil izgnan, gospod predsednik jim je odobril vstop v državo, toda … ceniti kraje in ljudi, ki nudijo zatočišče, je stvar kulture in vzgoje. Upam, da ste prebrali besedilo. Demolirali in uničili so celotno notranjost hiše, polomili vse, kar so lahko, opravljali potrebo  (upam, da veste, kaj to pomeni) v steklenice, ki so jih hranili v hiši, in po odhodu iz hiše napol polite pustili v hiši. Veliko potrebo so vršili kar v lonce, v katerih je moja kolegica do tedaj kuhala kosila za svoje otroke in vnuke.Ne vem, kaj bi Vi rekli, če bi se vam nekdo polulal v kozico, kjer se je po navadi kuha kosilo za Vas? Svoje usrane riti, oprostite izrazu, so si brisali v otroška oblačila. V hiši je urejen WC, a tja niso šli! Na dvorišču je vodnjak, zakaj niso pomčistili in pomili za seboj? Zakaj so polomili pohištvo? Kakaj so zažgali posteljnino in obleko? Zakaj so razbijali zidove hiše? Zakaj so pustili ostanke zaklanega psa? Vi to opravičujete? To je čisti vandalizem, nevzgojenost, nekulturnost in nehvaležnost za to, da so imeli vsaj tisto noč streho nad glavo! So ljudje ali živali brez pameti?”

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine