13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

(VIDEO) Grozljivi spopadi na grško-turški meji se stopnjujejo: migranti celo s kleščami ilegalno vstopajo na evropska tla

Grčija bije dvojno bitko. Na eni strani bije bitko proti nevidnemu sovražniku, virusu COVID-19, na drugi strani pa brani mejo Evropske Unije pred množicami ilegalnih migrantov, ki jih je iz Turčije poslal avtoritarni turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.

 

Stanje na grško-turški meji je še vedno alarmantno. Grške oblasti se trudijo, da bi preprečile vstop na tla Evropske unije ilegalnim migrantom iz Bližnjega vzhoda, toda kljub njihovim pritiskom in napadom turških represivnih organov na grške varnostne sile, prihaja vsakodnevno vedno več posnetkov, ki prikazujejo stanje na grško-turški meji.

Kljub temu, da globalni levi mediji prikazujejo grške oblasti za nečloveške, je situacija popolnoma drugačna. Grčija izvaja le tisto, kar bi morala tudi Slovenija pri obrambi zunanje meje Evropske Unije. A na socialnih omrežjih so se tako pojavili novi posnetki, kako ilegalni migranti napadajo grške varnostne sile. Nekateri med njimi pa so s sabo na pot vzeli tudi klešče, s katerimi preščipnejo grško mejno ograjo.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine