30.1 C
Ljubljana
četrtek, 30 junija, 2022

(VIDEO) Filmski prizori v naši neposredni bližini: Kombi s 33 migranti, ki je po avtocesti kar 190 kilometrov bežal pred hrvaško policijo, zaustavila šele popolna blokada pri Zagrebu!

Tihotapci migrantov postajajo s svojimi manevri vse nevarnejši. S Hrvaške poročajo, da je v noči s ponedeljka na torek prišlo do dramatičnega pregona kombija z migranti, ki je po daljšem begu pred policijskimi patruljami na avtocesti iz smeri Splita trčil v policijsko blokado na cestninski postaji Lučko pri Zagrebu. Hrvaški policisti so prijeli 31-letnega voznika s srbskim državljanstvom, ki je v kombiju prevažal kar 33 ilegalnih migrantov.

 

Po poročanju STA so hrvaški policisti sumljiv kombi z zagrebško registracijo opazili na avtocestnem počivališču Janjče v bližini Gospića. Vozilo so nato nekaj časa spremljali, v nadaljevanju pa so ga poskušali ustaviti z običajnimi policijskimi zvočnimi in svetlobnimi signali. Voznik se za to ni zmenil in je le še dodatno pospešil. Med pregonom je večkrat poskušal celo izriniti policijska vozila s cestišča.

Zaustavili so ga po 190 kilometrih
Hrvaški policisti so kombi po avtocesti lovili kar 190 kilometrov. Zaustavila ga je namreč šele popolna policijska blokada pri cestninski postaji Lučko v bližini Zagreba, v katero se je voznik kombija zaletel s polno hitrostjo. Za blokado so se hrvaški policisti odločili zaradi izredne nevarnosti, ki jo je kombi v begu predstavljal za vse ostale udeležence v prometu.

Voznik hudo poškodovan, 33 ilegalnih migrantov v pridržanju
Po trčenju so prijeli hudo poškodovanega 31-letnega državljana Srbije, ki je v tovornem prostoru kombija prevažal 33 ilegalnih migrantov. Voznika so prepeljali v bolnišnico v Zagrebu, sledila bo kazenska ovadba zaradi tihotapljenja ljudi. Nihče od 33 ostalih potnikov v kombiju ni bil poškodovan. Vse izmed njih so pridržali na policiji, kjer bodo poskušali ugotoviti njihovo identiteto.

Naraščajoče tihotapstvo ilegalnih migrantov
Naraščajoče tihotapstvo ilegalnih migrantov je tudi sicer ena glavnih težav, s katerimi se v zadnjem času soočajo hrvaški policisti. Lani je hrvaška policija v celem letu prijela 620 tihotapcev ljudi, do 1. junija letos pa že 344.

Video si oglejte TUKAJ.

Sorodne vsebine