4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

VIDEO: Agresivni migranti v bližini Aten blokirali avtocesto! Le kaj so bodo še privoščili?

Skupina migrantov je blokirala avtocesto med Atenami in mestom Lamia. Razlog naj bi bile slabe razmere v nastanitvenih centrih. Domačini grških otokov se medtem zaradi nasilja na ulicah bojijo za svoje otroke. 

Grški mediji poročajo, da je skupina migrantov 44 kilometrov od grške prestolnice blokirala avtocesto med Atenami in mestom Lamia. Razlog naj bi bile slabe razmere v centrih na grških otokih, kjer so bili nastanjeni. Za afriške migrante je, poleg Italije, otok Lesbos ena od glavnih vstopnih točk v Evropo. Tu se nahaja tudi center Moria v katerem je nastanjenih že skoraj pet tisoč migrantov, kljub temu da je predviden za samo dva tisoč ljudi.

Zato ne čudi, da se srečujejo s pomanjkanjem prostora in prenočujejo v šotorih. Migranti pa niso locirani samo na območje nastanitvenih centrov, zahajajo tudi na ulice in plaže, kjer pogosto prihaja do pretepov. Domačini zato zatrjujejo, da so minili časi, ko so se njihovi otroci lahko brezskrbno igrali na ulicah. Oblasti na otokih Lesbos, Chios in Samos pozivajo vlado, naj migrante umakne z otokov, saj so centri preobremenjeni, pritok migrantov pa ne pojenja.

Grška vlada se je sicer zavezala, da bo do septembra 2018 zmanjšala število migrantov na 10.000, kljub temu pa jih je danes na grških otokih še vedno več kot 16.000.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

M. G.

Zadnje novice

Sorodne vsebine