19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Velike skupine ilegalcev po gozdovih potujejo proti Sloveniji

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si) 

Hrvaški poslanec in predstavnik stranke Most Zvonimir Troskot je na omrežju X objavil videoposnetek, ki prikazuje, “poplavo” ilegalnih migrantov v bližini meje z BiH. Pozval je, da se na mejo pošlje vojsko in policijo. 

Poslanec hrvaškega parlamenta in zastopnik stranke Most Zvonimir Troskot je na omrežju X objavil kratek videoposnetek, na katerem lahko vidimo, kako ilegalci dejansko preplavljajo gozdove v bližini meje z BiH.

Posnetek prihaja iz kraja Korenica blizu Plitvičkih jezer. Kot je še zapisal, so ilegalci brez dokumentov dejansko izvedli invazijo na njihovo ozemlje. Obrnil se je na predsednika vlade Andreja Plenkovića, od katerega pričakuje, da bo posredoval s policijo in vojsko.

 

Kot vidimo, med ilegalci ni žena in otrok, ampak le desetine mladih moških med 18. in 25. letom starosti. Spomnimo: v Sloveniji, ki je naslednja država na balkanski poti, se migrantska problematika prav tako zaostruje, vlada Roberta Goloba pa razmeram ni kos in hkrati odstranjuje ograjo na meji s Hrvaško. Koprski in novomeški policisti so v zadnjih 24 urah prijeli 238 ilegalcev, med vikendom pa 684 ilegalcev!

Korenica, Hrvaška (Foto: Google, posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine