0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Velika večina vodij tolp in nevarnih kriminalcev na Švedskem ni niti podobna Švedom

Raziskava švedskega časopisa Expressen, ki ja zadevala vodje tolp in nevarne kriminalce, kaže na to, da sta kriminal in migrantsko ozadje močno povezana.

Expressen se je seznanil s policijskimi preiskavami in objavil zanimiv pregled več kot 400 najbolj nevarnih kriminalcev v Stockholmu.

62 vodij v švedski prestolnici menda vodi 19 kriminalnih mrež, ki so povezane z novim nasilnim tolpaškim kriminalnim valom v Stockholmu.

Na glavnem seznamu najdemo imena, kot so: Jeffrey Ong, Ahmed “Manolo” Mohamed in Hamid Taki. Od 21 imen so samo 4 švedska ali vsaj skandinavska: Anders Stenson, Thomas Elgstrand, Harris Österdahl in Dennis Österdahl.

Prav nič presenetljivo ni, da so migranti in organiziran kriminal povezani. Že lani je švedski policist Peter Springare izrazil svoje skrbi glede migrantskega kriminala.

“Osumljeni storilci; Ali Mohammed, Mahmod, Mohammed, Mohammed Ali, spet, spet, spet, Christopher … kaj je res? Ja, švedska imena so na obrobju kriminala, povezanega z drogami. Spet in spet se pojavljajo imena kot sta Mohammed, Mahmod Ali …!

»Države, ki predstavljajo vsa kazniva dejanja ta teden, so: Irak, Irak, Turčija, Sirija, Afganistan, Somalija, Somalija, pa spet Sirija, Somalija, neznana država, neznana država, Švedska. Glede polovice ne moremo vedeti zagotovo, kdo in od kod so, ker nimajo veljavnih dokumentov. To samo po sebi pomeni, da lažejo glede svoje narodnosti in identitete,” je še dejal Springare.

Zadnje novice

Sorodne vsebine