14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Več sto migrantov poskušalo vdreti v špansko eksklavo na severu Afrike

V špansko eksklavo Ceuta na severu Afrike je danes poskušalo vdreti okoli 400 afriških migrantov, so poročali španski mediji. Po navedbah policije so migranti poskušali preplezati dvojno šestmetrsko ograjo na meji med Marokom in Ceuto. To je bil prvi takšen incident v zadnjih sedmih mesecih.

 

Kot je poročala tiskovna agencija Evropa Press, so španske in maroške varnostne sile uspele razgnati večino migrantov. Šest jih je potrebovalo zdravniško oskrbo, od tega trije v bolnišnici, je na Twitterju sporočil Rdeči križ.

Španija ima na severu Afrike dve eksklavi, poleg Ceute še Melillo. V obeh krajih migranti redno poskušajo nezakonito prestopiti mejo. Pri tem pogosto prihaja do poškodb, ko migranti skačejo z visoke ograje ali pa ko jih obmejni stražarji potiskajo nazaj.

Zadnji množičnejši poskus nezakonitega prestopa meje je bil decembra lani, ko se je na ograjo spravilo okoli 700 migrantov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Najverjetneje se ti vdori dogajajo, da bi migranti nato zaprosili za azil, s tem bi morala Španija prevzeti odgovornost za njihovo usodo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine