11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Varnostniki ujeli ilegalnega migranta med vlomom v hišo domačina, oblasti pa si zatiskajo oči – bo drugače takrat, ko bo padla kakšna smrtna žrtev?

V Bosni in Hercegovini se težave z migranti nadaljujejo, izkazalo se je, da so krepko udeleženi v številnih kaznivih dejanjih. Kot poročajo tamkajšnji mediji, v Bihaću praktično ne mine dan brez kaznivega dejanja, v katerega ne bi bil vpleten vsaj en migrant, pa naj gre za tatvine ali fizične obračune.

 

V bihaškem naselju Golubić so tako ujeli migranta, ki je vlomil v hišo, slednja pa je bila zavarovana z alarmom, ki je na pomoč poklical uslužbence varnostnega podjetja. Ti so na samem kraju ujeli vlomilca in preprečili še večjo škodo. Nato so ga izročili v roke bihaški policiji. O identiteti in izvoru vlomilca mediji ne poročajo.

Skrb vzbujajoče pa je, da se vlomi v hiše ne dogajajo samo v času, ko v njih ni nikogar, pač pa tudi takrat, ko so v njej ljudje, kar pomeni veliko tveganje za življenje. Zato se mediji v BiH vse bolj sprašujejo, kaj nameravajo pristojne institucije napraviti za večjo varnost in kako naj ravnajo stanovalci, če se soočijo z vlomilcem.

Nov napovednik za nove naročnike revije Demokracija si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine