18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

V ZDA pri ilegalnih migrantih ni šale! V Mississippiju so jih v obsežni raciji prijeli kar 680!

Okoli 600 ameriških imigracijskih policistov je v sredo zavzelo nekaj tovarn za predelavo perutnine v zvezni državi Mississippi in v zapor odpeljalo okoli 680 delavcev in delavk latinskoameriškega izvora, ki niso mogli dokazati, da so zakonito v ZDA, poroča STA.

 

 

To obsežno racijo so načrtovali že nekaj mesecev, predsednik ZDA Donald Trump pa je ni vnaprej napovedoval, tako da so imigracijski policisti prijeli veliko ljudi.

“Na dan, ko iščemo enotnost, je Trump dovolil razbitje številnih družin in skupnosti,” je v odzivu opozorila izvršna direktorica Koalicije za človekove pravice imigrantov Angelica Salas.

Trump je bil namreč takrat na obisku v El Pasu v Teksasu, kjer je strelec v soboto pobil 22 ljudi, da ustavi “invazijo” tujcev in prepreči, da Teksas postane demokratska država.

Racija je potekala v petih tovarnah, ki so jih policisti obkolili, ljudem natikali plastične lisice in jih z avtobusi peljali do vojaškega hangarja, kjer so preverjali njihov priseljenski status.

Za zaprtimi starši so ostali mladoletni otroci, ki se bodo morali znajti po svoje.

Mississippi je peta največja proizvajalka perutnine v ZDA. V tovarnah delajo priseljenci, zakoniti ali nezakoniti, ker Američani za majhen denar tega dela ne želijo opravljali.

Ob delavcih bodo menda kaznovane tudi tovarne, ki so jih zaposlile, kar pomeni, da jih bo nekaj zaradi pomanjkanja delavcev in kazni propadlo, še navaja STA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine