2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V zadnjih 24 urah v Sloveniji zalotili več kot sto ilegalnih migrantov – prednjačijo tisti iz Afganistana!

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rašice, Trnovca  in Ljubljane izsledili in prijeli 62 tujcev (državljane Maroka, Afganistana, Palestine in  Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.
 
Policisti PU Novo mesto pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju   krajev   Gorenji  Radenci,  Dalnje  Njive,  Srednji  Radenci  (PP Črnomelj),  Čatež  ob  Savi,  Ribnica  (PP  Brežice) in Slinovce (PP Krško) izsledili  in  prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski  postopki  z  desetimi  državljani  Maroka,  devetimi državljani Afganistana in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni.

PU Maribor sporoča, da so danes zgodaj zjutraj  policisti  na  območju  PP  Ormož  prijeli šest državljanov Afganistana, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Na območju PU Koper so v zadnjih 24ih urah koprski policisti obravnavali prav tako obravnavali šest oseb, državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Novomeška policijska uprava tudi sporoča, da se je na  mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  srbskih  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  vozila.  Na  podvozju vozila so odkrili državljana Irana, ki se je poskušal  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Okoli  21. ure je prav tako na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih  oznak  Severne  Makedonije.  Policisti so pri pregledu tovornega  dela  našli  pet  državljanov  Afganistana,  ki so se skriti med tovorom   poskušali  izogniti  mejni  kontroli  in  nezakonito  vstopiti  v Slovenijo. Predali so jih hrvaškim policistom.

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine