0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V Trstu letos ustavili za 50 odstotkov več migrantov – večino ustavijo na meji s Slovenijo in jih vrnejo naši državi!

Število migrantov, ki so jih letos ustavili na območju Trsta, se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za 50 odstotkov. Približno 4000 so jih odkrili na meji s Slovenijo, še 1300 je prostovoljno na policiji zaprosilo za mednarodno zaščito, je na današnji novinarski konferenci ob koncu leta obelodanil načelnik tržaške policije Giuseppe Petronzi.

 

 

Navedel je tudi, da 60 odstotkov vseh migrantov v Trstu prihaja iz Pakistana, sledijo državljani Afganistana, Iraka, Sirije in Bangladeša. Iz Italije so iz varnostnih razlogov letos izgnali 210 nezakonitih migrantov, kar je deset več kot leta 2018, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Sodelovanje s slovensko policijo je po poročanju Primorskega dnevnika Petronzi ocenil kot odlično, saj so medsebojni operativni stiki zelo pogosti, učinkovitost tega sodelovanja pa je opazna predvsem v primerih čezmejnih zasledovanj.

Število beguncev, ki so prek Sredozemskega morja letos dosegli Italijo, se je sicer v primerjavi z letom poprej prepolovilo. Po zadnjih podatkih italijanskega notranjega ministrstva, je v Italijo letos prispelo 11.439 migrantov in beguncev, kar je 50,72 odstotka manj kot leta 2018, ko je na Apeninski polotok prispelo 23.210 migrantov in beguncev. Leta prej so jih zabeležili 118.914, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine