13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V tovornjaku znova našli ilegalne migrante

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila in v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

 

Med opazovanjem državne meje s policijskim helikopterjem so policisti na območju Prilip opazili skupino tujcev, ki je nezakonito prestopila državno mejo. Brežiški policisti so tujce izsledili in prijeli. Policijski postopki s šestimi državljani Indije, tremi državljani Pakistana in tremi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

V Ločah na območju Brežic in v Rigoncah so policisti izsledili in prijeli še sedem državljanov Alžirije, dva državljana Bangladeša in državljana Tunizije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Policisti Policijske uprave Ljubljana pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju   Ljubljane izsledili in prijeli tujca (državljana Tunizije), ki je nezakonito prestopil državno mejo.   Postopek policistov s tujcem še ni zaključen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine