9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V tovornjaku je imel migrante, tihotapec pa povzročil prometno nesrečo

Včeraj,  ob  13.20 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s priklopnim tovornim  vozilom srbskih registrskih oznak, v našo državo vstopal 36-letni Srb.  V  postopku  mejne  kontrole  so  policisti  s  pomočjo CO2 testerja, detektorja  srčnega  utripa  in  z  vizualnim  pregledom ugotovili, da se v priklopnem  vozilu  nahajajo štirje državljani Afganistana, ki so se na tak način  želeli  izogniti  mejni  kontroli.  V  vozilo  so prišli tako, da so prerezali  cerado.  Vse  štiri  so  popoldan  že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj,  okoli  15.30  uri  so policisti PP Ormož v Ormožu skušali ustaviti osebni  avtomobil  hrvaških  registrskih  oznak,  vendar voznik ni ustavil. Policisti so mu sledili in ga dobrih deset minut kasneje uspeli ustaviti. V vozilu  so  prijeli  voznika,  državljana Srbije in 6 turških Kurdov, ki so nedovoljeno  vstopili  v  našo državo. Turke bodo policisti vrnili hrvaškim organom,  Srba  pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. Voznik je namreč med begom  pred  policisti, v krožišču v Ormožu, s svojo divjo vožnjo povzročil prometno nesrečo.

Sinoči,  nekaj  po 22. uri, so policisti PP Ormož pri bivšem mejnem prehodu Središče  ob  Dravi  prijeli  4  državljane  Sirije,  ki so pred tem, preko začasnih tehničnih ovir nedovoljeno vstopili v našo državo. Dva od njih sta to  storila tudi že 14. 7. 2019, ko so ju prijeli policisti PP Gorišnica in so ju 15. 7. 2019 vrnili hrvaškim varnostnim organom. Vse štiri bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes,  zgodaj  zjutraj  so  policisti  PP  Slovenska Bistrica na vlaku, na železniški  postaji  Pragersko, prijeli dva državljana Palestine, ki sta na vlak  vstopila  v  Osluševcih,  pred  tem pa sta nezakonito vstopila v našo državo.  Oba  sta  med  postopkom  zaprosila  za  mednarodno zaščito v naši državi, zato so ju odpeljali v Azilni dom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine