4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

V Sredozemskem morju obtičala še ena ladja z rešenimi migranti; gre spet za nov poskus Sorosovih nevladnikov, da preko humanitarnih akcij uvozijo v Evropo nov paket migrantov?

V Sredozemskem morju je že pet dni tunizijska ladja s 40 rešenimi migranti, ki jih ne želijo sprejeti ne Italija ne Malta, niti Tunizija. Italijanska opozicija pritiska na vlado v Rimu, naj ladji vendarle dovoli vpluti v eno od italijanskih pristanišč, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Migranti so iz Libije odpluli v petek z gumenjakom. Potem ko je njihovemu plovilu sredi morja zmanjkalo goriva, jih je rešila tunizijska oskrbovalna ladja Sarost 5. Po navedbah mednarodne organizacije WatchTheMed so migrante rešili v malteških vodah. Na krovu je med drugim osem žensk, od tega dve nosečnici, ter ranjen moški.

Kot danes poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, ladje za zdaj niso pripravljene sprejeti ne Italija ne Malta, niti Tunizija. Tiskovni predstavnik tunizijskega obrambnega ministrstva je za nemško tiskovno agencijo dpa dejal, da migranti sami zavračajo, da bi jih prepeljali v Tunizijo.

Italijanska opozicijska Demokratska stranka pritiska na vlado v Rimu, naj ladji vendarle dovoli vpluti v eno od italijanskih pristanišč. “Zaloge na krovu bodo kmalu pošle. Barbarstvo na račun migrantov se nadaljuje,” je poudaril poslanec Demokratske stranke Matteo Orfini.

Populistična italijanska vlada gibanja Pet zvezd in desničarske Lige je v zadnjih tednih močno zaostrila ravnanje do migrantov, ki želijo preko Sredozemskega morja priti v Evropo. Že večkrat je tako blokirala dostop ladij z migranti do italijanskih pristanišč, nevladnim humanitarnim organizacijam, ki rešujejo migrante, pa je vplutje prepovedala.

Zadnje novice

Sorodne vsebine