1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

V prtljažniku avtomobila sta skušala čez mejo spraviti migranta

Piše: C. R. 

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med petkom in danes zjutraj na  območju PP Brežice (Velika Dolina, Loče, Rigonce, Brezje, Ponikve, Mostec,  Brežice,  Obrežje,  Nova  vas) izsledili in prijeli krepko čez sto migrantov. 

Kot so sporočili 30 državljanov Indije,  27 državljanov Pakistana, 26 državljanov Burundija, 23 državljanov Rusije, 17 državljanov Afganistana, sedem državljanov Konga, dva državljana Bangladeša,  dva  državljana  Kosova  in  državljana Gambije. Na območju PPKrško  (Kostanjevica  na  Krki)  so  prijeli devet državljanov Rusije in na območju Metlike enega državljana Rusije. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. Ali jim bo dodeljen azil ali bodo vrnjeni na Hrvaško, bo znano šele takrat, ko bodo postopki zaključeni, nihče pa ne ve, kdaj bo to.

Na  mejni  prehod  Metlika  je v petek z namenom vstopa v Slovenijo pripeljal voznik osebnega  avtomobila  Citroen  C8 bosanskih registrskih oznak. Policisti so opravili  mejno  kontrolo  in  v prirejenem prostoru odkrili dva državljana Iraka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Verjetno sta za takšen prevoz tudi mastno plačala, vendar sta izvajalca prevoza očitno preslabo prikrila svoje dejanje, tako da bosta Iračana verjetno vrnjena nazaj na Hrvaško, denarja seveda ne bosta dobila vrnjenega.

Seveda so možje postave takoj ukrepali in na kraju dogodka aretirali tako voznika kot tudi njegovega potnika, ki je pri tem nečednem početju sodeloval, avtomobil pa zasegli. Sledi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma tihotapstva ter srečanje s preiskovalnim sodnikom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine