11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

V požaru v velikem migrantskem centru v Veliki Kladuši več ranjenih; vzrok požara – migrantska malomarnost!

V migrantskem centru v Veliki Kladuši na severozahodu Bosne in Hercegovine je danes zjutraj izbruhnil večji požar, v katerem je bilo ranjenih najmanj 29 ljudi. Na območju je še vedno večje število gasilcev, ki se bori z ognjenimi zublji, poroča portal Klix.

Požar v začasnem sprejemnem centru, kjer je nameščenih več 100 migrantov, je izbruhnil okoli 6.30 zjutraj. Na prizorišče so pohiteli gasilci, ki še niso uspeli pogasiti ognja.

V požaru je bilo ranjenih najmanj 29 ljudi, več so jih prepeljali v bližnje bolnišnice. Nekateri migranti so se skušali pred ognjenimi zublji rešiti s skokom skozi okno.

Policija zaenkrat še ni ugotovila vzroka požara. Več bo znano, ko bo ogenj pogašen in si bodo lahko ogledali pogorišče. Po neuradnih informacijah, ki jih navaja portal Klix, naj bi šlo za človeško malomarnost. Nezakoniti migranti se namreč požvižgajo na vse… Samo spomnimo se, kako so leta 2015 nezakoniti migranti v Sloveniji namenoma zažgali šotor v zbirnem centru pri Brežicah.

Tiskovni predstavnik regionalnega notranjega ministrstva v Bihaću Ale Siljedić je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so požar pogasili in da je bilo ranjenih 32 migrantov. V času požara je bilo po njegovih navedbah v sprejemnem centru, ki so ga uredili na območju opustele tovarne, okoli 500 migrantov.

To je bil že drugi požar v zadnjih tednih v kakem migrantskem centru v BiH. Pred tremi tedni so v požaru, ki ga je povzročila sveča, umrli trije ljudje, navaja AFP.

BiH se je v začetku lanskega leta znašla na balkanski begunski poti. V osmih migrantskih centrih, večina jih je na severozahodu države v bližini meje s Hrvaško, naj bi bilo trenutno okoli 5000 migrantov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine