10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

V Posavju isti dan ujeli kar pet “švercerjev”, ki so prevažali ilegalne migrante v osebnih avtomobilih

Policisti  so včeraj okoli  16.  ure  pri  krožišču na Drnovem ustavili avtomobil italijanskih  registrskih  oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Italije,   stara  37  in  40  let,  v  vozilu  prevažata  šest  državljanov Bangladeša,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno mejo.

 

Ustavili so tudi osebni  avtomobil  slovenskih  registrskih  oznak,  v  katerem sta bila dva državljana  Slovenije,  ki sta prav tako sodelovala pri sprovajanju tujcev.

Četverici  so odvzeli prostost, jih pridržali in jih bodo s kazensko ovadbo zaradi  kaznivega  dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države privedli  k  preiskovalnemu  sodniku.  Avtomobila  so  zasegli,  policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Brežiški policisti so isti dan ob 17. uri v Čatežu ob Savi ustavili osebni avtomobil Audi  A4  poljskih  registrskih  oznak. Ugotovili so, da 28-letni državljan Ukrajine  v  vozilu  prevaža  pet  državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili  državno mejo. Sprovajalca so pridržali in mu zasegli avtomobil. Policijski postopki z državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Podbočju (PP Krško)  izsledili  in  prijeli tudi tri državljane Afganistana in dva državljana Kitajske.  Postopki  s  tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. še niso zaključeni.

Iz policijskih uprav Ljubljana in Koper tokrat ne poročajo o migrantih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine