12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

V Pomurju ustavili kombi s trinajstimi ilegalnimi migranti, vsi so zaprosili za azil

V Razkrižju je bil zaustavljen kombi, v katerem je bilo devet odraslih in štirje otroci, državljani Iraka in Afganistana, ki so na nedovoljen način vstopili v državo. Vsi so po končanem postopku zaprosili za azil.

 

Prijeti so bili tudi trije sprovajalci, prav tako tuji državljani, katerim je bila odvzeta prostost in bo zoper njih podana kazenska ovadba, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Kot so naknadno sporočili iz policijske uprave Murska Sobota, so pri Razkrižju najprej zaustavili osebni avtomobil   angleških registrskih številk, katerega je vozil 39-letni državljan Velike Britanije. Kot sopotnica v vozilu je bila 40-letna državljanka   Madžarske. Naposredno za omenjenim vozilom so policist ustavili tudi kombinirano vozilo madžarskih registrskih številk, katerega je vozil 73-letni državljan Madžarske.   Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da se v kombiniranem vozilu nahaja še 12 državljanov Irana (med njimi 4 otroci) in en državljan Afganistana, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop v R Slovenijo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito – azil.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1 je bilo ugotovljeno, da sta državljan Velike Britanije in državljanka Madžarske kot organizatorja in predhodnica sodelovala pri izvrševanju opisanega kaznivega dejanja.

Vsem trem je bila odvzeta prostost in bodo danes s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine