13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V Parizu so najeli maroške policiste za vzpostavljanje reda v migrantskem getu

Pariz je najel policiste iz Maroka, da bodo v pariškem predmestju Goutte d’Or, ki je že nabit z ilegalnimi migranti, patruljirali in skrbeli za mir. Maročani imajo tako pooblastilo Francije, da v tem getu ustavijo težave z nasiljem, drogami in prostitucijo.

Policija iz severnoafriške države pa bo v Franciji zadolžena tudi za identifikacijo migrantov, ki jih bodo nato deportirali nazaj v Maroko.

Ena izmed Francozij je za Voice od Europe potožila: “Vzdušje je v agoniji, prišlo je do točke, ko moramo spremeniti našo pot, naša oblačila. Nekatere so se že vdale, da bi sploh še šle ven.”

Očitno je, da je francoska policija v svoji državi izgubljena in da več ne ve, kako se obrniti, da bo mir v Franciji. Vse več žensk namreč toži zaradi nadlegovanja s strani ilegalcev. Pa ne le to – velika večina jih ne sme niti vstopiti več v tamkajšnje restavracije na skodelico kave – in to samo zato, ker so ženske! Peticijo, naj francoska vlada vendar že ukrepa v predmestju Goutte d’Or, je podpisalo kar 1600 prebivalcev, s svojim podpisom pa so podprli svoje someščane tudi prebivalci drugih predmestij, ki ugotavljajo, da je življenje v delih mesta, ki jih obvladujejo ilegalci, postalo nevzdržno.

M. S.

Zadnje novice

Sorodne vsebine