14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

V Nemčiji beležijo dve skupinski posilstvi na dan

Piše: Ivan Šokić

Število skupinskih posilstev v Nemčiji je od leta 2015 v strmem porastu, ravno tako tudi delež tujih storilcev.

V opozicijski AfD so od nemške vlade zahtevali, da objavi statistiko skupinskih posilstev. Novi podatki kažejo, da vsak drugi osumljenec skupinskega posilstva v Nemčiji ni nemški državljan, ravno tako pa je v porastu tudi samo število skupinskih posilstev.

Statistika kaže, da so v Nemčiji leta 2021 zabeležili 677 primerov skupinskih posilstev, osumljenci pa so bili identificirani v 462 primerih. Če se ozremo nazaj, je bilo leta 2018 zabeleženih 300 primerov skupinskih posilstev, kar pomeni, da se je v odbobju treh let njihovo število povečalo za več kot 120 odstotkov.

Poslanec AfD Stephan Brandner je prepričan, da je to primer “uvoza zločina in zločincev.” Kakor je pojasnil Brandner je “delež nenemških osumljencev znaša 47 odstotkov, medtem ko se delež tujcev v Nemčiji vrti okoli 13 odstotkov.” Ravno tako je potrebno izpostaviti, da se v deležu nemških državljanov skrivajo tudi pripadniki ostalih etničnih skupnosti, ki so bili v Nemčiji zgolj rojeni, oziroma so pridobili nemško državljanstvo.

Žrtve skupinskih posilstev ponavadi ne osebno ne poznajo storilcev, to naj bi deloma pojasnilo zakaj je stopnja prijetih osumljencev relativno nizka. nemška feministka turškega porekla Necla Kelek je medtem pozvala nemško vlado, da se končno sooči z vlogo, ki jo imajo migracije pri nemški težavi s posilstvi. “Raziskovanje migracij se mora osredotočiti na vprašanje kako lahko mlado dekle postane žrtev moških, ki prihajajo iz drugega kulturnega okolja,” je opozorila Kelekova in dodala: “Skupinska posilstva so najhujša stvar, ki lahko doleti žensko. Če jih družba pusti same potem, je kot da bi jim izbrisal dušo.”

“Zvezna notranja ministrica [Nancy] Faeser bi morala končno nasloviti to težavo in se odločno boriti za vzpostavitev pogojev, kjer to več ne bo obstajalo v Nemčiji,” se je strinjal Brandner. Faeserjeva si medtem pred resnico zatiska oči, piše za Antifa časopise in vztraja, da je največji problem v Nemčiji desničarski ekstremizem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine