20.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

V Italiji naj bi sprejeli 300 migrantov z Lezbosa, zanje bo poskrbela katoliška organizacija; Nemčija naj bi skupaj sprejela skoraj tri tisoč migrantov s tega otoka

Z grškega otoka Lezbos bodo v Italijo prepeljali okoli 300 migrantov, za katere bo poskrbela katoliška dobrodelna ustanova Sant’Egidio. Kot so sporočili iz ustanove, bodo z italijanskim notranjim ministrstvom predvidoma še danes podpisali dogovor, ki bo migrantom omogočil prihod na italijanska tla.

 

 

Zanje bodo, kot so pojasnili, poskrbeli v okviru 18-mesečnega programa, ki je namenjen predvsem “družinam in najranljivejšim posameznikom, vključno z mladoletniki brez spremstva”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Evropske države so že dlje časa pod pritiskom, naj prevzamejo vsaj del migrantov, ki iz Turčije prihajajo na grške otoke. Ta pritisk se je še okrepil po uničujočem požaru, ki je pred dvema tednoma opustošil prenatrpani center Moria na Lezbosu, kjer je prebivalo kakih 12.000 prosilcev za azil.

Nekaj članic EU se je odzvalo in ponudilo pomoč oziroma sprejem določenega števila migrantov. Prednjači Nemčija, ki naj bi skupno z grških otokov sprejela 2750 beguncev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine